Czy naprawdę nie wolno podgrzewać miodu? Pszczelarz z Wąchocka miażdży mit

Karolina Woźniak

Karolina Woźniak

"Nie dodawaj miodu do gorącej herbaty, bo straci właściwości!" - brzmi znajomo?
"Nie dodawaj miodu do gorącej herbaty, bo straci właściwości!" - brzmi znajomo?CanvaProINTERIA.PL

Prawda czy mit?

Zobacz również:

Antyoksydacja na wyższym poziomie

Szklana miseczka wypełniona miodem z drewnianą łyżką leżącą na jej brzegu, ustawione na drewnianej powierzchni.
Dobrej jakości miód ma wiele cudownych właściwości, doskonałych dla naszego zdrowia i odporności123RF/PICSEL

Zwróć uwagę na czas i "drobiazgi"

Szklanka gorącej herbaty, do której osoba dodaje płynny miód z łyżki, delikatnie mieszając napój. W tle rozmyta sylwetka osoby w białej bluzce.
Gorąca herbata z miodem to nieodłączny element chłodnej jesieni i zimy w PolsceCanvaProINTERIA.PL
Stos płaskich naleśników udekorowany plasterkami banana, świeżymi truskawkami i posypany cukrem pudrem, polany syropem, otoczony dodatkowymi kawałkami owoców.
Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energię, a przy tym wprowadzą do twojej kuchni odrobinę luzu i radościCanva ProINTERIA.PL
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 154: Rafał RutkowskiINTERIA.PL