Zupa z młodej kapusty

Aktualizacja
Zupa z młodej kapusty to idealna kompozycja smaków i aromatów. Sprawdzi się doskonale na upalny dzień
Zupa z młodej kapusty to idealna kompozycja smaków i aromatów. Sprawdzi się doskonale na upalny dzień INTERIA.PL

Składniki

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 400 g mięsa pokrojonego w kostkę (z udźca indyka lub piersi z kurczaka)
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • kawałek selera
  • 1 pomidor
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1,5-2 litrów wody
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego lub 2 łyżki mąki do zagęszczenia zupy

Zupa z młodej kapusty - sposób przygotowania:

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsatPolsat
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?