Faworki nigdy nie były tak kruche i delikatne. Oto jak robi je Magda Gessler

Przepis na faworki Magdy Gessler. Jeszcze nigdy nie były tak kruche
Przepis na faworki Magdy Gessler. Jeszcze nigdy nie były tak kruche123RF/PICSEL

Dlaczego w tłusty czwartek jemy faworki?

Zobacz również:

Jak zrobić dobre ciasto na faworki?

Faworki są chrupkimi, słodkimi ciasteczkami z ciasta śmietanowego
Faworki są chrupkimi, słodkimi ciasteczkami z ciasta śmietanowego123RF/PICSEL

Faworki Magdy Gessler: przepis

  • 600 g mąki pszennej,
  • 2 łyżki smalcu,
  • 15 żółtek,
  • 200 g cukru,
  • 6 łyżek śmietany,
  • 2 łyżki spirytusu,
  • 1 łyżkę araku,
  • 500 g smalcu do smażenia,
  • 100 9 cukru pudru,
  • wanilię.
"Na zdrowie". BrzoskiwniePOLSAT GOInteria.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?