Jak zaoszczędzić podczas wakacji? Katarzyna Bosacka zdradza patent
Katarzyna Bosacka regularnie dzieli się patentami i poradami dotyczącymi zakupów oraz żywności. Tym razem zdradziła prosty trik, dzięki któremu na wakacjach można zaoszczędzić nawet kilkadziesiąt złotych tygodniowo. Oto co trzeba zrobić.

Katarzyna Bosacka doradza Polakom
Znana z programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" Katarzyna Bosacka regularnie doradza Polakom w kwestii świadomego robienia zakupów. Wyjaśnia, dlaczego warto czytać składy produktów, mówi czego unikać i jak wybierać zdrową żywność. Wszelkimi radami dzieli się głównie za pośrednictwem mediów społecznościowych. Na Instagramie uzbierała spore grono odbiorców liczące 123 tys. osób, które docenia jej wszelkie wskazówki.
Tym razem dziennikarka skupiła się na oszczędzaniu podczas wakacji. Na jej instagramowym profilu właśnie pojawiła się rolka, w której wytłumaczyła, jak w prosty sposób wydać znacznie mniej podczas urlopu. Jej patent to samodzielne robienie kanapek, a nie kupowanie gotowych, których ceny są wygórowane.
Jak zaoszczędzić podczas wakacji?
Szalejąca inflacja spędza sen z powiek wielu osobom. Tegoroczne wakacje będą znacznie droższe niż rok temu, dlatego też Katarzyna Bosacka postanowiła pomóc obserwatorom i zdradziła, jak wydać mniej. "Gdzie szukać oszczędności na wakacjach? No może tak jak to było w czasach mojego dzieciństwa. Po prostu trzeba brać kanapki z domu. Moi rodzice gotowali też jaja na twardo. Tak, tak było, a teraz?" - rozpoczęła dziennikarka.
Katarzyna Bosacka podkreśliła, że obecnie podczas urlopu wolimy kupować kanapki, które kosztują średnio nawet 10 zł za sztukę. "No to policzmy. Jedziemy na urlop, który trwa siedem dni - wydajemy przez ten czas 70 zł, jedząc jedną kanapkę dziennie. A tu taka kanapka kosztuje ok. 2 zł, czyli zaoszczędzimy aż 56 zł" - stwierdziła.
Dziennikarka dodała, że zabieranie ze sobą samodzielnie przygotowanych kanapek jest nie tylko tańsze, ale także zdrowsze, ponieważ można je zrobić z większej ilości przetestowanych i dobrej jakości składników.
***