Jednym pomogą, innym zaszkodzą. Serca drobiowe są pełne paradoksów

Serca drobiowe mają wiele właściwości zdrowotnych.
Serca drobiowe mają wiele właściwości zdrowotnych.123rf.com123RF/PICSEL

Właściwości zdrowotne serc drobiowych

  • 15,55 g białka;
  • 9,33 g tłuszczów;
  • 0,71 g węglowodanów;
  • 136 mg cholesterolu;
  • 0 g cukrów;
  • 0 g błonnika.

Właściwości zdrowotne serc drobiowych

  • witaminę C wspierającą odporność;
  • witaminy z grupy B, co wspomaga układ nerwowy i zapobiega stanom otępienia;
  • witaminę A, która w połączeniu z żelazem występującym w podrobach wspiera produkcję czerwonych krwinek. Wspomaga też wzrok;
  • purynę, wzmagającą produkcję kwasu moczowego;
  • witaminę PP (niacynę), która wspiera układ krwionośny, pokarmowy i nerwowy.
Gulasz z drobiowych serc to zdrowy pomysł na obiad.
Gulasz z drobiowych serc to zdrowy pomysł na obiad.123rf.com123RF/PICSEL

Serca drobiowe a cholesterol

Serca drobiowe a cukrzyca i odchudzanie

Serca drobiowe w formie szaszłyków są zdrowe dla anemików.
Serca drobiowe w formie szaszłyków są zdrowe dla anemików.123rf.com123RF/PICSEL

Kto nie powinien jeść serc drobiowych

Rubin „Estrela de Fura”. Rusza w tournée po świecieINTERIA.TVAFP