Katarzyna Bosacka poleca naturalny eliksir zdrowia. Nic tak nie wzmacnia odporności

Katarzyna Bosacka na swoim instagramowym profilu zamieściła ostatnio informacje na temat super produktu, który genialnie wzmacnia odporność i korzystnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Zdaniem ekspertki to najlepsza ochrona do walki z jesienno-zimowymi infekcjami. Niesamowite, co potrafi ten jeden specyfik.

Katarzyna Bosacka poleca jeden produkt na odporność. Ten eliksir najlepiej pić rano
Katarzyna Bosacka poleca jeden produkt na odporność. Ten eliksir najlepiej pić rano Piotr AndrzejczakMWMedia

Katarzyna Bosacka - dziennikarka i osobowość telewizyjna, widzom znana przede wszystkim z programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję", od lat pomaga Polakom dokonywać słusznych wyborów żywieniowych, analizując składy popularnych produktów spożywczych.

Działa także w mediach społecznościowych, gdzie śledzi ją coraz więcej internautów. Na samym Instagramie obserwatorów Bosackiej jest już 148 tys. W sieci ekspertka zamieszcza posty dotyczące konkretnych produktów i dodatków do żywności - przed wieloma przestrzega, ale są i takie, które jej zdaniem zdecydowanie powinno się włączyć do diety.

Bosacka zachwyca się właściwościami pierzgi pszczelej. To hit na okres jesienno-zimowy

Tym razem Bosacka opowiedziała o naturalnym produkcie, zbawiennie wpływającym na zdrowie. Chodzi o pierzgę pszczelą - mieszaninę miodu, śliny i pyłku kwiatowego, przygotowywaną przez pszczoły. Dziennikarka wyjaśniła, jak wpływa na organizm człowieka i dlaczego warto spożywać ją szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Jest bogata w witaminy, minerały i enzymy - to prawdziwa kopalnia składników odżywczych. Ale co najważniejsze, pierzga pszczela ma niesamowicie pozytywny wpływ na naszą odporność!
wyjaśniła w nagraniu na Instagramie

Bosacka jest zdania, że regularne przyjmowanie pierzgi pszczelej jest w stanie znacznie zmniejszyć ryzyko infekcji. -Regularne spożywanie pierzgi wspiera nasz układ immunologiczny, chroniąc nas przed różnymi infekcjami - dodała.

Jak przygotować napój z pierzgi do picia?

Ekspertka wyjaśniła także w jaki sposób powinno się przyjmować pierzgę, by zneutralizować jej nieprzyjemny smak.

Pierzgę najlepiej zalać wodą i pozostawić na noc, na następnie wypić o poranku
Pierzgę najlepiej zalać wodą i pozostawić na noc, na następnie wypić o poranku 123RF/PICSEL

Łyżeczkę pierzgi trzeba zalać szklanką wody i pozostawić na noc. Tak przygotowaną miksturę należy wypić rano. Dla osób z bardziej "wrażliwymi" kubkami smakowymi - np. dla dzieci, świetnym rozwiązaniem będzie natomiast mieszanka pierzgi oraz miodu.

Pierzga jest znakomita na odporność. Korzystajcie z niej jak najczęściej
dodała Bosacka.
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas