Katarzyna Bosacka poleca naturalny eliksir zdrowia. Nic tak nie wzmacnia odporności
Katarzyna Bosacka na swoim instagramowym profilu zamieściła ostatnio informacje na temat super produktu, który genialnie wzmacnia odporność i korzystnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Zdaniem ekspertki to najlepsza ochrona do walki z jesienno-zimowymi infekcjami. Niesamowite, co potrafi ten jeden specyfik.
Katarzyna Bosacka - dziennikarka i osobowość telewizyjna, widzom znana przede wszystkim z programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję", od lat pomaga Polakom dokonywać słusznych wyborów żywieniowych, analizując składy popularnych produktów spożywczych.
Działa także w mediach społecznościowych, gdzie śledzi ją coraz więcej internautów. Na samym Instagramie obserwatorów Bosackiej jest już 148 tys. W sieci ekspertka zamieszcza posty dotyczące konkretnych produktów i dodatków do żywności - przed wieloma przestrzega, ale są i takie, które jej zdaniem zdecydowanie powinno się włączyć do diety.
Czytaj także: Katarzyna Bosacka obala mity o bananach. Jak to jest z pasożytami w czarnej końcówce?
Tym razem Bosacka opowiedziała o naturalnym produkcie, zbawiennie wpływającym na zdrowie. Chodzi o pierzgę pszczelą - mieszaninę miodu, śliny i pyłku kwiatowego, przygotowywaną przez pszczoły. Dziennikarka wyjaśniła, jak wpływa na organizm człowieka i dlaczego warto spożywać ją szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Bosacka jest zdania, że regularne przyjmowanie pierzgi pszczelej jest w stanie znacznie zmniejszyć ryzyko infekcji. -Regularne spożywanie pierzgi wspiera nasz układ immunologiczny, chroniąc nas przed różnymi infekcjami - dodała.
Zobacz też: Co jest lepsze – pomidor czy jego przetwory? Katarzyna Bosacka zabrała głos
Ekspertka wyjaśniła także w jaki sposób powinno się przyjmować pierzgę, by zneutralizować jej nieprzyjemny smak.
Łyżeczkę pierzgi trzeba zalać szklanką wody i pozostawić na noc. Tak przygotowaną miksturę należy wypić rano. Dla osób z bardziej "wrażliwymi" kubkami smakowymi - np. dla dzieci, świetnym rozwiązaniem będzie natomiast mieszanka pierzgi oraz miodu.