Kiszonki, jakich jeszcze nie znałeś. Podkręcą odporność i pomogą na jelita

Kiszone cytryny są idealne na zimę, bo to cenny rezerwuar witaminy C
Kiszone cytryny są idealne na zimę, bo to cenny rezerwuar witaminy C123RF/PICSEL

Kiszone cytryny: Przysmak z Maroko

„Ewa gotuje”: Jabłka kiszonePolsat

Kiszone cytryny: Smak może zachęcić

Dlaczego kiszone cytryny? Jedz, a podreperujesz zdrowie

  • magnez - idealny dla układu nerwowego,
  • potas - wspiera pracę serca,
  • wapń - pomocny na słabe kości,
  • żelazo - zapobiega anemii.
Kiszone cytryny trzeba naciąć i wsypać po jednej łyżce soli do każdego owocu
Kiszone cytryny trzeba naciąć i wsypać po jednej łyżce soli do każdego owocu123RF/PICSEL

Kiszone cytryny: Jak je zrobić?

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?