Nagminnie popełniasz ten błąd. Obciążone rury wystrzelą wodą w każdej chwili

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
818
Udostępnij
Czym może skończyć się wlewanie oleju do zlewozmywaka?
Czym może skończyć się wlewanie oleju do zlewozmywaka?123RF/PICSEL

Dlaczego nie warto wylewać oleju do rur?

Gdzie wyrzucić zużyty olej?

Jak prawidłowo zutylizować zużyty olej?
Jak prawidłowo zutylizować zużyty olej?123RF/PICSEL

Jak ponownie wykorzystać olej po smażeniu?

  1. Był używany wyłącznie w temperaturze, która nie przekroczyła 190 st. C - to pozwoli uniknąć ryzyka spalenia tłuszczu przy ponownym użyciu;
  2. Nie został wcześniej zmieszany z żadnym innym tłuszczem, np. masłem czy oliwą - do smażenia najlepiej użyć tylko jednego rodzaju;
  3. Przecedzono przed ponownym wlaniem do garnka lub na patelnię - to kluczowy krok, który pozwala ekspresowo wyeliminować pozostałe jedzenie czy przypalone resztki;
  4. Przechowywano w szczelnie zamkniętej butelce, chłodzie i cieniu - tylko takie warunki uchronią używany olej przed ryzykiem zjełczenia.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Oleje roślinne. Nie każdy nadaje się do smażeniaINTERIA.TVInteria.tv
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      449
      Super
      relevant
      151
      Hahaha
      haha
      111
      Szok
      shock
      50
      Smutny
      sad
      27
      Zły
      angry
      30
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      818
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na