Najzdrowsze warzywo na świecie. Zapobiega nowotworom, wspiera serce, wzrok i wątrobę

Rukiew wodna nosi miano najzdrowszego warzywa na świecie
Rukiew wodna nosi miano najzdrowszego warzywa na świecie123RF/PICSEL

Najzdrowsze warzywo na świecie. Wartość odżywcza

  • cynk,
  • potas,
  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • mangan.
„Zdrowie na widelcu”. Sałatka z przeciwutleniaczami. Pomaga zapobiegać nowotworomPolsat Cafe

Rukiew wodna — właściwości. Dlaczego warto ją jeść?

Po pierwsze, nie zawiera tłuszczów nasyconych i w jej składzie znajduje się niewielka ilość sodu. Te dwa czynniki są ważne przy wyborze żywności wspierającej zdrowie serca
wyjaśniła dietetyczka Lauren Manaker w rozmowie z portalem eatthis.com.
Można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w marketach
Można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w marketach123RF/PICSEL

Rukiew wodna — smak. Idealna na kanapki czy do sałatki