Podbija koreańskie kawiarnie. Pij dla promiennej cery i płaskiego brzucha

InteriaKobieta Redakcja

Goguma latte z mleczną pianką wygląda apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej
Goguma latte z mleczną pianką wygląda apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej123RF/PICSEL

Goguma latte przebojem koreańskich kawiarni

Jak smakuje goguma latte?

Kawa latte w szklance z artystycznym wzorem z mleka w kształcie serca na piance, obok znajduje się łyżeczka na drewnianej powierzchni.
Nietypowy napój przegotujesz samodzielnie w domowym zaciszu123RF/PICSEL

Napój, który upiększa od środka

  • poprawie kolorytu poszarzałej skóry;
  • wspieraniu regeneracji skóry, szczególnie suchej, wrażliwej i z oznakami zmęczenia;
  • wzmacnianiu włosów i paznokci.

Zobacz również:

Włącz do diety dla zdrowia jelit

Domowa goguma latte - przepis

Składniki

  • 1 średni batat (ok. 150-200 g)
  • 250 ml mleka (krowiego, owsianego, migdałowego — wybierz według własnych upodobań)
  • 50 ml zaparzonej mocnej kawy (opcjonalnie)
  • szczypta cynamonu lub gałki muszkatołowej
  1. Batata umyj, nakłuj widelcem i piecz w 200 st. C przez 40 minut. Powinien być miękki. Gdy ostygnie, obierz go ze skórki i delikatnie rozgnieć.
  2. Przełóż warzywo do blendera, dodając mleko oraz przyprawy.
  3. Miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
  4. Przelej do rondelka i delikatnie podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Na tym etapie dodaj kawę, jeśli chcesz.
  5. Przelej goguma latte do filiżanki i udekoruj jeszcze odrobiną cynamonu.
"Nomada": Najbardziej "uquestowane" województwo w Polsce. Wielkopolska, jakiej nie znacieINTERIA.PL