Zagotuj, odcedź i przemieszaj. Po zjedzeniu ciśnienie i odporność będą modelowe

Kuskus perłowy to alternatywa dla ziemniaków, która podbija żołądki Polaków
Kuskus perłowy to alternatywa dla ziemniaków, która podbija żołądki PolakówMagda Weidnerarchiwum prywatne

Kuskus perłowy jest już w sklepach

Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria

Kto powinien jeść kuskus perłowy?

Kuskus perłowy nie jest ekspresowy: trzeba go ugotować
Kuskus perłowy nie jest ekspresowy: trzeba go ugotowaćMagda Weidnerarchiwum prywatne

Zobacz również:

Kuskus perłowy i jego bogactwo

Kuskus perłowy nie ma zbyt wiele witamin, ale odznacza się bogactwem pierwiastków (fot. Getty Images)
Kuskus perłowy nie ma zbyt wiele witamin, ale odznacza się bogactwem pierwiastków (fot. Getty Images)CanvaProINTERIA.PL
  • wapń - znaczący budulec kości i zębów,
  • potas - wzmacnia serce i reguluje ciśnienie tętnicze,
  • magnez - redukuje skutki przewlekłego stresu,
  • żelazo - wpływa na jakość krwi i zapobiega anemii,
  • miedź - chroni komórki ciała.

Jak gotować kuskus perłowy?

Kuskus perłowy po ugotowaniu można łączyć z wieloma dodatkami (fot. Getty Images)
Kuskus perłowy po ugotowaniu można łączyć z wieloma dodatkami (fot. Getty Images)CanvaProINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?