3 produkty, które chronią przed rakiem
Badania medyczne potwierdziły korzyści kurkumy, którą przez wiele lat indyjskie kobiety stosują jako przyprawę. Kurkuma zawiera ogromną ilość przeciwutleniaczy – substancji, które zapobiegają powstawaniu komórek nowotworowych. Indyjskie kobiety uważają, że ta przyprawa pomaga im zachować młodość i piękno. Jak przygotować miksturę dzięki, której wzmocnisz organizm i zwalczysz komórki nowotworowe? Dowiesz się z tego artykułu.
Jeśli wymieszasz te trzy składniki, możesz uzyskać doskonały środek, który aktywnie zwalcza komórki rakowe oraz zwiększa działania obronne organizmu. Do przygotowania tej mikstury potrzebne ci będą następujące składniki: kurkuma, oliwa z oliwek i pieprz.
Wymieszaj ¼ łyżeczki proszku z kurkumy z ½ łyżki oliwy i szczyptą pieprzu. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i otrzymaną mieszaninę stosować jako sos do sałatek. Oliwę wątpliwej jakości lepiej zastąpić olejem lnianym. Można również spożyć w ciągu dnia, rozcieńczając małą ilością wody. Dodając kilka kropli nektaru z agawy pozbędziemy się gorzkawego smaku.
Badania wykazały również, że przyprawa pomaga zapobiegać rozwojowi raka jelita grubego, prostaty i mózgu. Dzięki piperynie, zawartej w pieprzu, kurkuma jest lepiej przyswajana przez organizm. Dlatego właśnie ta mieszanina jest tak przydatna w walce z rakiem. Spróbuj już dziś i nie bój się raka.