Czy syrop kukurydziany jest bardziej szkodliwy niż cukier? Wady i zalety

Syrop kukurydziany znajduje się w składzie wielu produktów - nie tylko słodyczy, ale też wędlin czy sałatek
Syrop kukurydziany znajduje się w składzie wielu produktów - nie tylko słodyczy, ale też wędlin czy sałatek123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Czym jest syrop kukurydziany?
  2. Wpływ syropu kukurydzianego na zdrowie
  3. Syrop kukurydziany a choroby
  4. Fruktoza i jej wpływ na odporność
  5. Eliminacja syropu z diety
  6. Jak zrezygnować z syropu kukurydzianego?

Czym jest syrop kukurydziany?

Zobacz również:

    Wpływ syropu kukurydzianego na zdrowie

    Syrop kukurydziany a choroby

    Nadmierne spożywanie produktów bogatych w syrop kukurydziany zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę
    Nadmierne spożywanie produktów bogatych w syrop kukurydziany zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę123RF/PICSEL

    Fruktoza i jej wpływ na odporność

    Eliminacja syropu z diety

    Sprawdzaj na etykietach, czy w produkcie znajduje się syrop kukurydziany
    Sprawdzaj na etykietach, czy w produkcie znajduje się syrop kukurydziany123RF/PICSEL

    Jak zrezygnować z syropu kukurydzianego?

    Zdrowe batoniki - idealnie zastąpią słodycze ze sklepu!Interia KulinariaInteria Kulinaria
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?