Jak oczyścić kobiecy organizm

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

W tkankach organizmu gromadzą się toksyny. Aby się ich pozbyć, zastosuj nasze terapie. Są proste i... smaczne!

Odpowiednie napary z ziół skutecznie oczyszczą organizm z toksyn
Odpowiednie napary z ziół skutecznie oczyszczą organizm z toksyn123RF/PICSEL

Mniszek (mlecz):

Przepis na sok: 20 dag świeżych korzeni opłucz pod bieżącą, letnią wodą, pokrój na miazgę i wyciśnij sok. Pij 3 razy dziennie po małym kieliszku.

Hibiskus:

Pora na herbatkę: Łyżeczkę suszu zalej szklanką wrzątku i przykryj na 5 min; odcedź. Pij 2 razy dziennie.

Mięta:

Przepis na napar: Łyżkę suszonych liści zalej szklanką wrzątku i przykryj na 10 min; odcedź. Pij 2–3 razy dziennie.

Pieprz:

Kolorowe ziarenka: Dania doprawiaj każdym pieprzem, czarnym i czerwonym.

Pomidory:

Sok i zupka: Najwięcej likopenu uwalnia się podczas rozdrabniania i gotowania pomidorów. Aby został dobrze wchłonięty, do dania dodaj oleju.

Natka:

Wszędobylskie zielone gałązki: Natkę możesz dodawać do wielu potraw (sałatek, zup, twarożków), a także ozdabiać nią kanapki. Nie wolno jej gotować!

Jabłko:

Najlepsze nieobrane i... z pestkami: W cienkiej skórce i brązowych gniazdach nasiennych znajduje się najwięcej pektyn. Podczas trawienia przekształcają one trujące cząsteczki (np. ołowiu) w nieprzyswajalne sole, które są wydalane z organizmu. Jabłka dostarczają też dobroczynnych fitoestrogenów.

Ocet: Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem do sałatek, ale także naturalnym lekiem. Pomaga usunąć złogi z układu pokarmowego.

Domowy przepis: 10 umytych jabłek obierz. Skórki włóż do słoika i zalej 0,5 l przestudzonej wody. Dodaj 2 łyżki cukru. Przykryj płótnem i odstaw w ciepłe miejsce. Po 3 tyg. przecedź.

Olej:

Złote krople: Zaleca się przyjmowanie 2 łyżek stołowych oleju dziennie. Można dodawać go do surówek lub sałatek, moczyć w nim chleb lub polewać nim ugotowane warzywa oraz kaszę. Ważne! Olej należy trzymać w chłodzie.

Bratek trójbarwny:

Przepis na napar: Łyżkę suszu zalej 2 szklankami wrzątku i gotuj 2–5 min; odcedź. Pij 2 razy dziennie z łyżeczką miodu.

Łopian:

Przepis na odwar: Łyżkę suszonych korzeni zalej szklanką wrzątku i przykryj na 3 godziny; zagotuj i odcedź. Pij 3 razy dziennie.

Wiązówka błotna:

Przepis na napar: Łyżkę suszu zalej szklanką wrzątku i przykryj na 20 min; odcedź. Pij 2 razy dziennie po pół szklanki.

Czarna rzepa:

Cenny dodatek: Umytą, obraną ze skórki i startą rzepę dodawaj do surówek.

Koper włoski:

Przepis na napar: Łyżkę stołową suszonych nasion zalej szklanką wrzątku i przykryj na ok. 20 min; odcedź. Pij 2–3 razy dziennie po szklance.

Szybki przysmak: Oczyszczoną, drobno pokrojoną bulwę wymieszaj z 4 łyżkami orzechów włoskich, łyżką oliwy i 2 łyżkami parmezanu. Smacznego!

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na