Produkty, którymi leczyły się nasze babcie

Babcine metody na zdanie o dobry stan zdrowia zdobywają coraz większą popularność wśród młodych ludzi
Babcine metody na zdanie o dobry stan zdrowia zdobywają coraz większą popularność wśród młodych ludzi123RF/PICSEL

Czarna porzeczka

Czarne porzeczki są owocami o dużej wartości zdrowotnej przy jednocześnie niskiej wartości kalorycznej i niskim indeksie glikemicznym.
Czarne porzeczki są owocami o dużej wartości zdrowotnej przy jednocześnie niskiej wartości kalorycznej i niskim indeksie glikemicznym. 123RF/PICSEL

Czarna rzepa

Czarna rzepa stanowi solidny zastrzyk witamin i składników mineralnych, dlatego zaleca się włączyć ją do codziennej diety.
Czarna rzepa stanowi solidny zastrzyk witamin i składników mineralnych, dlatego zaleca się włączyć ją do codziennej diety.123RF/PICSEL
Domowy olejek przeciwbólowyInteria DIYInteria DIY

Biała fasola

Biała fasola wzmacnia serce i wątrobę, obniża cholesterol, zapobiega napadom głodu, a dzięki obecności inhibitorów proteaz hamuje powstawanie komórek rakowych.
Biała fasola wzmacnia serce i wątrobę, obniża cholesterol, zapobiega napadom głodu, a dzięki obecności inhibitorów proteaz hamuje powstawanie komórek rakowych.123RF/PICSEL

Prozdrowotne właściwości białej fasoli:

  • zwiększenie odporności,
  • poprawa metabolizmu,
  • lepsza praca układu pokarmowego,
  • normalizacja układu nerwowego,
  • regulacja pracy układu moczowego,
  • poprawa pracy układu krążenia,
  • wpływ na prawidłowy poziom cholesterolu,
  • hamowanie powstawania komórek rakowych,
  • zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się skóry z powodu nadmiernej ekspozycji słonecznej.

Kapusta

Zobacz również:

    Kapusta jest warzywem niskokalorycznym o dużej zawartości witamin i minerałów. Wpływa korzystnie na układ trawienny, krwionośny i odpornościowy.
    Kapusta jest warzywem niskokalorycznym o dużej zawartości witamin i minerałów. Wpływa korzystnie na układ trawienny, krwionośny i odpornościowy.123RF/PICSEL

    Sok z buraka

    Dzięki zawartości witaminy B1, burak wpływa pozytywnie na działanie układu krwionośnego, mięśniowego oraz na poprawę pamięci.
    Dzięki zawartości witaminy B1, burak wpływa pozytywnie na działanie układu krwionośnego, mięśniowego oraz na poprawę pamięci. 123RF/PICSEL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?