Sałatka jarzynowa u Magdy Gessler kosztuje krocie! Ale to cena żuru zwala z nóg

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Wraz z wizją nadchodzących świąt wielu z nas przeszukuje oferty cateringu. Jak się okazuje, na naszym wielkanocnym stole mogą pojawić się potrawy wprost od Magdy Gessler. Ich ceny mogą jednak zaskoczyć. Za specjały słynnej restauratorki przyjdzie słono zapłacić.

Wielkanocne potrawy od Magdy Gessler? Za specjały słynnej restauratorki przyjdzie słono zapłacić
Wielkanocne potrawy od Magdy Gessler? Za specjały słynnej restauratorki przyjdzie słono zapłacićMateusz Grochocki/Dzien Dobry TVN/East NewsEast News

Ceny w lokalach Magdy Gessler. Zakupy mocno uszczuplą portfel

Magda Gessler jest nieocenionym autorytetem kulinarnym, na którym wzoruje się wielu początkujących, jak i tych nieco bardziej doświadczonych kucharzy. W sieci nie brakuje przepisów na jej potrawy, w tym również na te dania, które święcą triumfy podczas świąt wielkanocnych.

Niektórzy z nas nie lubią jednak spędzać długich godzin w kuchni, decydując się na oferty cateringowe. Jak się okazuje, na swoim stole bez większego trudu mogą mieć dania przyrządzone przez prowadzącą "Kuchenne rewolucje". Za te przyjdzie jednak dość sporo zapłacić.

Sałatka jarzynowa Magdy Gessler. Kilogram kosztuje niemal 130 złotych

Świąteczne przysmaki oferują "Delikatesy u Fukiera Magdy Gessler". W tym roku ceny dań zdają się być jednak wyższe niż kiedykolwiek wcześniej. W ofercie lokalu znajduje się między innymi sałatka jarzynowa, bez której nie sposób wyobrazić sobie świąt Wielkiejnocy. Mieszanka pietruszki, marchewki, selera i ziemniaków z dodatkiem marynowanych grzybów kosztuje 41 złotych. Cena dotyczy słoiczka o pojemności 300 g. Chcąc więc zadowolić wszystkich domowników, kupując około 1 kg przysmaku, nasz portfel uszczupli się o niemal 130 złotych.

Nie inaczej jest w przypadku domowego majonezu. Jeśli zamarzy nam się ten przygotowany przez Magdę Gessler z portfela zniknie 23 złote. Tyle bowiem kosztuje słoiczek o pojemności zaledwie 200 g. Jeśli zdecydujemy się na trzy słoiczki, będziemy ubożsi o niemal 70 złotych. Przygotowując wielkanocne potrawy, majonez dodaje się jednak niemal wszędzie. Jeśli więc samodzielnie przyrządzimy sałatkę i jajka, chcąc dodać do nich majonez od Magdy Gessler, kupując kilogram, zapłacimy aż 115 zł.

Wielkanocne potrawy od Magdy Gessler. Ceny zwalają z nóg

Na tym jednak oferta potraw Magdy Gessler się nie kończy. W delikatesach słynnej restauratorki znajdziemy również obowiązkową zupę wielkanocną, czyli żur. Za 900 ml przysmaku zapłacimy 75 złotych.

Na wielkanocnym stole nie może także zabraknąć aromatycznej kiełbasy. Jej cena to 34,50 złotych za 500 g. Dużo? Niekoniecznie, jeśli zwrócimy uwagę na cenę wędlin i pieczonych mięs. Baleron lub schab kosztują powyżej 40 złotych za 500 g, a za kilogram boczku przyjdzie zapłacić aż 158 złotych!

Zaskakują także ceny ciast. Wielkanocna babka z bakaliami kosztuje 88 złotych, a mazurek z białą czekoladą i kardamonem 60 złotych. Chcąc więc cieszyć się smakiem wielkanocnych potraw wprost od Magdy Gessler trzeba przygotować się na dość spory wydatek.

„Ewa gotuje”: Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curryPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas