Beata Tadla schudła 18 kilogramów. Zrezygnowała z kilku produktów

Beata Tadla jeszcze kilka lat temu walczyła ze zbędnymi kilogramami. Prosta dieta pozwoliła jej osiągnąć zachwycający efekt. Dziennikarka schudła 18 kilogramów za sprawą usunięcia z codziennego jadłospisu kilku produktów. W czym tkwi sekret jej idealnej figury?

Beata Tadla jeszcze kilka lat temu walczyła ze zbędnymi kilogramami
Beata Tadla jeszcze kilka lat temu walczyła ze zbędnymi kilogramamiEast News

Beata Tadla, dziennikarka radiowa i telewizyjna, od kilku lat zachwyca nienaganną sylwetką. Nie zawsze tak jednak było. W jednym z postów opublikowanych w mediach społecznościowych 47-latka przyznała, że przed laty zmagała się z nadprogramowymi kilogramami.

"W ramach przeglądu albumów... @amilczarz jak Ty to robisz, że w ogóle się nie zmieniasz? Ta starsza pani obok Agi to ja, 16 lat i 18 kg temu..." - pisała w 2017 roku Beata Tadla.

Jak udało jej się tego dokonać? Kluczem do sukcesu okazała się odpowiednio dobrana dieta. Gwiazda zaczęła zwracać większą uwagę na to, co je. Z jej jadłospisu zniknęło kilka popularnych produktów.

Beata Tadla: dieta

Dziś niewielu uwierzyłoby w to, że Beata Tadla musiała podporządkować swoją codzienność jakiejkolwiek diecie. Idealna figura nie wzięła się jednak znikąd. "Po prostu zaczęłam świadomie się odżywiać. Nie karmić organizm, a odżywiać go. Być tym, co jem. Zrezygnowałam z mięsa, białego pieczywa, nie jem fast-foodów, smażonych potraw. Od kilkunastu lat nie piję też piwa, które kiedyś lubiłam" - wyznała dziennikarka w rozmowie z "Super Expressem".

Jak dodała, podstawą jej diety są ryby, surowe warzywa i owoce, jajka, ziarna, orzechy, imbir, kurkuma oraz dużo produktów, które zawierają w swoim składzie witaminę C. Gwiazda polubiła również ruch. Zaczęła ćwiczyć, regularnie uprawiając jogę, nordic walking oraz systematycznie uczęszczając na basen.

Czy peskatarianizm jest zdrowy?

Peskatarianizm jest dietą polegającą na wyłączeniu z jadłospisu mięsa czerwonego i białego. Dozwolone jest jednak spożywanie ryb i owoców morza.

Racjonalna oraz zrównoważona dieta opiera się na warzywach, owocach, roślinach strączkowych oraz zbożach. Peskatarianizm, dzięki temu, że nie uwzględnia w jadłospisie mięsa, przynosi wiele korzyści dla zdrowia. Dieta jest bowiem bogata w warzywa i błonnik, który obniża poziom glukozy we krwi i zmniejsza ryzyko nadwagi.

Badania wskazują również, iż osoby, które wykluczają ze swojego jadłospisu mięso rzadziej zapadają na choroby układu krążenia, nowotwory jelita grubego czy cukrzycę typu 2. Źle zbilansowana dieta może mieć jednak negatywny wpływ na zdrowie. Mięso dostarcza bowiem wielu składników odżywczych, będąc jednocześnie źródłem składników mineralnych - cynku, fosforu, magnezu, miedzi czy witamin. Pamiętajmy więc, że dieta powinna być ściśle dopasowana do kondycji naszego organizmu.

"Na zdrowie": Drogocenne właściwości kapustyPOLSAT GO
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas