Magda Gessler schudła 13 kilogramów. Zdradziła co je na śniadanie
Magda Gessler pochwaliła się niedawno zdjęciem, na którym pozuje „szczęśliwa i odchudzona”. Zmiany widać niemal na pierwszy rzut oka. Słynnej restauratorce udało się zrzucić aż 13 kilogramów. Jak to zrobiła? Jak się okazuje, sekret jej diety jest wyjątkowo prosty. „Znikam na wadze bez wysiłku” – wyznała.
Magda Gessler jest najbardziej rozpoznawalną restauratorką w Polsce. Swoją popularność zawdzięcza programowi "Kuchenne rewolucje". Jej działalność gastronomiczna jest jednak zdecydowanie szersza. Magda Gessler jest bowiem właścicielką wielu restauracji w Polsce, a najstarsza - "U Fukiera" - ma już ponad 30 lat.
Gwiazda nie może narzekać na brak fanów, którzy z uwagą śledzą każdy jej ruch. Instagramowy profil restauratorki obserwuje 1,2 mln osób. Magda Gessler pozostaje z nimi w stałym kontakcie. W przerwach pomiędzy nagraniami aktywnie udziela się w mediach społecznościowych, dostarczając swoim fanom zdjęć i filmów z życia zawodowego i prywatnego.
Zobacz też: 72 zł za cztery pączki od Magdy Gessler. Zrobiliśmy test i wiemy, czy warto!
Kilka tygodni temu Magda Gessler opublikowała w sieci zdjęcie, które szczególnie zainteresowało jej fanów. "Szczęśliwa... Odchudzona... Bardzo zapracowana..." - napisała wówczas. Zmiana sylwetki restauratorki szybko rzuciła się w oczy internautów. "Jak pani to zrobiła?" - pytali fani. Jak się okazuje, sekret odchudzonej figury Magdy Gessler jest wyjątkowo prosty.
"Jest mnie mniej już o 13 kilogramów. Znikam na wadze, bez wysiłku, zupełnie w sposób magiczny. Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami, a jeśli już, to odrobinę śliwek lub malin" - wyznała Magda Gessler w rozmowie z "Party".
Jak przyznała, je trzy niewielkie posiłki, zazwyczaj pełne warzyw. "Na śniadanie kawa bez mleka, kilka łyżek jajecznicy i sok grejpfrutowy" - dodała. W jej jadłospisie ważne miejsce zajmuje również kasza, warzywa i owoce.
"Moja córka Lara bardzo rygorystycznie podchodzi do tematu żywienia, a ja zaczęłam przejmować jej nawyki. Chodzi przede wszystkim o dużą ilość warzyw - szczególnie pomidory, które są dla mnie źródłem radości i miłości" - tłumaczyła Magda Gessler.
Przyznała, że próbuje również ograniczyć spożywanie mięsa. Restauratorka stwierdziła jednak, że nie odchudza się rygorystycznie. "Nakazy i zakazy nie działają dobrze. Najważniejszy jest spokój, zaufanie sobie i zachowanie równowagi" - wyznała Magda Gessler w rozmowie z "Party".
***
Zobacz również:
Owsianka a odchudzanie. Jak ją jeść, by kilogramy leciały w dół?
Polacy pochłaniają je na potęgę. Zwiększają ryzyko raka żołądka
Unikaj cukru, czytaj etykiety. 5 zasad diety o niskim indeksie glikemicznym