Reklama

Reklama

Chorwackie kofty

Chorwackie kofty to przepyszne, grillowane pulpety z mięsa mielonego, opiekane na patykach. To genialny sposób na przygotowanie mięsa mielonego, które dzięki paru wybornym dodatkom - odrobinę białego wina, mieszanki ziół i trochę czosnku - nabierze niesamowitego aromatu! Kofty popularne są już w całej Europie, a przyrządza się je w kilka chwil! Poznajcie nasz szybki przepis!

Składniki

  • 500 g mielonego mieszanego mięsa
  • 2 łyżki białego wina
  • łyżka mieszanki ziół
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy

Jak przygotować chorwackie kofty? Zobacz naszą instrukcję krok po kroku:

Polecamy również przepis na arabskie kofty.
Z mięsa mielonego możesz przygotować też kofty z ziołami.
A może wolisz greckie kofty z grilla?

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kofty | dania z mięsa mielonego | kuchnia chorwacka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL