Papryki kiszone z kapustą od Ewy Wachowicz. Przepis z programu "Ewa Gotuje"
Papryki kiszone z kapustą to świetna propozycja Ewy Wachowicz na zdrową i smaczną przystawkę. Sprawdź, jak ją przygotowywać.
Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"
Papryki kiszone z kapustą - składniki
kilkanaście różnokolorowych średniej wielkości papryk
- ½ kapusty
- sól
- przegotowana i ostudzona woda
- kamionka lub duży słoik
Papryki kiszone z kapustą - przygtowanie
- Kapustę poszatkować i posolić - 1 łyżka soli na kilogram kapusty.
- Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą.
- Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty.
- Zalać solanką - na 1 litr wody łyżka soli.
- Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni.
- Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.
Polecamy również: