Jak wybrać dobry makaron? Przede wszystkim zwróć uwagę na kolor

Jak wybrać dobry makaron?
Jak wybrać dobry makaron?123RF/PICSEL

Na co zwrócić uwagę przy wyborze makaronu?

Kolor makaronu a jego jakość

Czy składniki mają wpływ na jakość?

©123RF/PICSEL

Makaron jajeczny

"Zdrowie na widelcu": Makaron z mąki żytniejPolsat CafePolsat Cafe

Na jakie makarony uważać?

Zobacz również:

Rodzaje makaronu – jaki makaron wybrać?

©123RF/PICSEL
  • Spaghetti - cienkie długie nitki idealne są do mięsa, sosów i owoców morza
  • Do zup pasują kokardki i krótkie rurki
  • Wstążki różnej szerokości podawane są zazwyczaj z sosami na bazie sera lub pomidorów, a penne i świderki z sosami śmietanowymi
  • Do zapiekania warto wykorzystać lasagne, cannelloni (duże rurki) bądź conchiglioni (duże muszle)

Składniki

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?