„Ewa gotuje”: ArbuzoladaPolsat

Jak zrobić pyszny napój z arbuza? Oto propozycja Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz proponuje przepis na orzeźwiającą arbuzoladę, idealną na upalne dni, ale można pić ją zawsze, kiedy mamy dojrzały owoc pod ręką. Potrzebne będzie tylko kilka składników i dosłownie kilka czynności, aby otrzymać przepyszny napój, który szybko ugasi pragnienie. Arbuzolada sprawdzi się wtedy, kiedy spędzamy przyjemne chwile na świeżym powietrzu, ale może także odgrywać pierwszoplanową rolę na imprezowym stole.

Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"

Składniki na arbuzoladę

  • 1/2 dużego arbuza 
  • sok z 3 cytry
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego 
  • 1/2 litra wody
  • kostki lodu
  • liście mięty
Arbuzolada Ewy Wachowicz to świetna propozycja nie tylko na upalne dni
Arbuzolada Ewy Wachowicz to świetna propozycja nie tylko na upalne dni123RF/PICSEL

Sposób przygotowania arbuzolady Ewy Wachowicz

  1. Miąższ arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki. 
  2. Przełożyć do szklanego naczynia z kurkiem. 
  3. Wlać sok z cytryny i posłodzić. 
  4. Dodać wodę i zmiksować. 
  5. Wrzucić kostki lodu, w razie potrzeby uzupełnić wodą. 
  6. Na wierzch dać listki mięty i od razu podawać.

Sprawdź:

Ewa Wachowicz
Ewa Wachowiczmateriały prasowe