Reklama

Reklama

Ogórki małosolne najwyższych lotów. Adam Małysz zdradza sekretny przepis

Ogórki małosolne najwyższych lotów? Tajną recepturę zdradził Adam Małysz. – Wiele osób pytało mnie o przepis, więc dzielę się z Wami moim sekretem – napisał na Facebooku Adam Małysz. Były skoczek nie ukrywa, że są one dla niego najlepszym dodatkiem do grilla. Twierdzi również, że potrafi je przyrządzić po mistrzowsku.

Adam Małysz mistrzem w kuchni?

Adam Małysz to człowiek wielu talentów. Utytułowany polski skoczek, a obecnie prezes Polskiego Związku Narciarskiego od czasu do czasu pokazuje fanom, jak wygląda jego życie prywatne. Okazuje się również, że Małysz to mistrz w przyrządzaniu ogórków małosolnych. 

 - Lubicie ogórki małosolne? Dla mnie to najlepszy dodatek do letniego grilla. A nieskromnie dodam, że podobno bardzo dobrze wychodzi mi ich przyrządzanie - pochwalił się na Instagramie Adam Małysz.

Zobacz również: Woda z ogórków kiszonych - eliksir składników aktywnych biologicznie

Reklama

Adam Małysz zdradza przepis na idealne ogórki małosolne

Fani zaczęli dopytywać o sekretny przepis mistrza. Na odpowiedź nie trzeba było długo czekać. Dzień później Małysz opublikował przepis na swoim profilu na Facebooku.

 - Wiele osób pytało o przepis na moje ogórki małosolne, a więc dzielę się z Wami moim "sekretem" Smacznego! - napisał w mediach społecznościowych. 

Zobacz również: Połączenie tych dwóch produktów to piekło dla żołądka

Przepis na ogórki małosolne według Adama Małysza

Składniki:

  • 3 kg ogórków (im mniejsze, tym lepsze)
  • 3 łyżki soli
  • koper włoski
  • czosnek cały (częściowo pokrojony, a częściowo obrany na żabki),
  • chrzan
  • papryczka chili (jeśli ktoś lubi ostrzejsze - pokroić i dodać).

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki umyć w zimnej wodzie i zalać również zimną wodą. Pozostawić na 2-3 godziny
  2. Zagotować 3 litry wody, dodać soli, zdjąć z gazu i pozostawić do ostygnięcia
  3. Do słoja wsadzać (na przemian): ogórki, chrzan, czosnek, papryczkę, koper
  4. Zalać ostudzoną wodą i pozostawić na 2-3 dni.

- I będą super! Choć ja często jem już na drugi dzień. Nie mogę się powstrzymać - dodaje Adam Małysz. 

***

Zobacz również: 

5 najzdrowszych kiszonek. Bez trudu zrobisz je w domu

Ekspresowe ogórki małosolne na sucho. Pikle gotowe w 8 godzin!

Polski przysmak nie dla nich. Kto nigdy nie powinien jeść ogórków małosolnych i kiszonych?

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Adam Małysz | przepis na ogórki małosolne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy