Ogórki małosolne najwyższych lotów. Adam Małysz zdradza sekretny przepis
Ogórki małosolne najwyższych lotów? Tajną recepturę zdradził Adam Małysz. – Wiele osób pytało mnie o przepis, więc dzielę się z Wami moim sekretem – napisał na Facebooku Adam Małysz. Były skoczek nie ukrywa, że są one dla niego najlepszym dodatkiem do grilla. Twierdzi również, że potrafi je przyrządzić po mistrzowsku.
Spis treści:
Adam Małysz mistrzem w kuchni?
Adam Małysz to człowiek wielu talentów. Utytułowany polski skoczek, a obecnie prezes Polskiego Związku Narciarskiego od czasu do czasu pokazuje fanom, jak wygląda jego życie prywatne. Okazuje się również, że Małysz to mistrz w przyrządzaniu ogórków małosolnych.
- Lubicie ogórki małosolne? Dla mnie to najlepszy dodatek do letniego grilla. A nieskromnie dodam, że podobno bardzo dobrze wychodzi mi ich przyrządzanie - pochwalił się na Instagramie Adam Małysz.
Adam Małysz zdradza przepis na idealne ogórki małosolne
Fani zaczęli dopytywać o sekretny przepis mistrza. Na odpowiedź nie trzeba było długo czekać. Dzień później Małysz opublikował przepis na swoim profilu na Facebooku.
- Wiele osób pytało o przepis na moje ogórki małosolne, a więc dzielę się z Wami moim "sekretem" Smacznego! - napisał w mediach społecznościowych.
Zobacz również: Połączenie tych dwóch produktów to piekło dla żołądka
Przepis na ogórki małosolne według Adama Małysza
Składniki:
- 3 kg ogórków (im mniejsze, tym lepsze)
- 3 łyżki soli
- koper włoski
- czosnek cały (częściowo pokrojony, a częściowo obrany na żabki),
- chrzan
- papryczka chili (jeśli ktoś lubi ostrzejsze - pokroić i dodać).
Sposób przygotowania:
- Ogórki umyć w zimnej wodzie i zalać również zimną wodą. Pozostawić na 2-3 godziny
- Zagotować 3 litry wody, dodać soli, zdjąć z gazu i pozostawić do ostygnięcia
- Do słoja wsadzać (na przemian): ogórki, chrzan, czosnek, papryczkę, koper
- Zalać ostudzoną wodą i pozostawić na 2-3 dni.
- I będą super! Choć ja często jem już na drugi dzień. Nie mogę się powstrzymać - dodaje Adam Małysz.
***
Zobacz również: