Polacy zajadali się nim na potęgę. Oto domowy przepis na paprykarz

Paprykarz szczeciński wzorowany był na afrykańskiej potrawie czop-czop
Paprykarz szczeciński wzorowany był na afrykańskiej potrawie czop-czop123RF/PICSEL

Jak się robi paprykarz?

Zobacz również:

    Z jakiej ryby robi się paprykarz?

    Zobacz również:

      Przepis na domowy paprykarz rybny

      • 250 g wędzonej ryby - makreli, pstrąga lub morszczuka,
      • 100 g, czyli 1 woreczek naturalnego lub białego ryżu,
      • 1 marchewkę,
      • 1 pietruszkę,
      • 1 dużą cebulę,
      • 3 łyżki oleju roślinnego,
      • 2/3 szklanki bulionu,
      • 1 czubatą łyżkę koncentratu pomidorowego,
      • sól, pieprz, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki.
      „Ewa gotuje”: Dorsz w warzywach z ananasemPolsatPolsat
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?