Racuchy na kefirze jak u babci. Idealnie sprawdzą jako śniadanie i przekąska

Racuchy idealnie smakują na śniadanie i jako przekąska
Racuchy idealnie smakują na śniadanie i jako przekąska123RF/PICSEL

Racuchy jak u babci. Wystarczy, że dodasz do nich kefir

Racuchy na kefirze jak u babci — przepis

  • 500 ml kefiru,
  • 400 g mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 2-3 łyżki cukru,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • szczypta soli,
  • dodatkowo: olej do smażenia.
Racuchy warto podawać z ulubionym dżemem i łyżką śmietany. Będą smakować wyśmienicie
Racuchy warto podawać z ulubionym dżemem i łyżką śmietany. Będą smakować wyśmieniciemateriały prasowe

Co zrobić, żeby racuchy nie były tłuste?

"Ewa gotuje": Pieczona gęśPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?