Uwielbiane są w jednym regionie Polski. Zaskoczysz nimi wigilijnych gości

Bobalki powinniśmy podawać na ciepło/FOT. © Canva | Marcus Z-pics
Bobalki powinniśmy podawać na ciepło/FOT. © Canva | Marcus Z-picsINTERIA.PL

Czym są bobalki?

Podkarpackie, wigilijne bobalki - przepis

  • 500 g mąki pszennej,
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki oleju lub roztopionego masła,
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli,
  • 50 g maku,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 3 łyżki miodu.
Bobalki są popularne na południu Podkarpacia/FOT. © Canva | Marcus Z-pics
Bobalki są popularne na południu Podkarpacia/FOT. © Canva | Marcus Z-picsINTERIA.PL

Zobacz również:

    Czas na lepsze. Odcinek 3interiaINTERIA.PL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?