W PRL-u jedli ją robotnicy. Teraz wróciła do łask za sprawą genialnego przepisu

Zupa ogonowa może być pyszna, jeśli przygotujemy ją wedle sprawdzonego przepisu
Zupa ogonowa może być pyszna, jeśli przygotujemy ją wedle sprawdzonego przepisu123RF/PICSEL

Zapomniane danie PRL-u

Zobacz również:

    Zupa ogonowa była bardzo popularna w czasach PRL
    Zupa ogonowa była bardzo popularna w czasach PRL123RF/PICSEL

    Zupa ogonowa - przepis

    • 1,5 kg ogonów wołowych,
    • 1,5 kg kości wołowych,
    • cebula,
    • por,
    • połowa selera,
    • dwie marchewki,
    • pietruszka,
    • cztery ząbki czosnku,
    • koncentrat pomidorowy,
    • masło,
    • mąka,
    • ziemniaki,
    • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, ostra papryczka, gałka muszkatołowa.
    Zupa ogonowa jest prosta w przygotowaniu, ale należy pamiętać o kilku zasadach
    Zupa ogonowa jest prosta w przygotowaniu, ale należy pamiętać o kilku zasadach123RF/PICSEL
    Zupa ogonowa jest niezwykle sycąca i aromatyczna
    Zupa ogonowa jest niezwykle sycąca i aromatyczna123RF/PICSEL
    Naukowcy są pewni. Żyjesz w "błękitnej strefie"? Będziesz cieszyć się lepszym zdrowiemNewseria Lifestyle/informacja prasowa