Wigilijny karp z przepisu Magdy Gessler. W mig zniknie ze stołu

Magda Gessler poleca dwie wersje przygotowania karpia - smażoną oraz pieczoną
Magda Gessler poleca dwie wersje przygotowania karpia - smażoną oraz pieczoną123RF/PICSEL

Wigilijny karp Magdy Gessler. Jak go przyrządzić?

Smażony karp według Magdy Gessler

Pieczony karp według Magdy Gessler

Karp na słodko według Magdy Gessler

  • karpia o wadze około 1,2 kg,
  • sól i pieprz,
  • sok z 1 cytryny,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • 20 dag płatków migdałowych,
  • 2 łyżki masła,
  • 6 łyżek płynnego miodu,
  • 1 szczyptę imbiru w proszku,
  • 1 szczyptę cynamonu.
„Ewa gotuje”: Sernik z brzoskwiniamiPolsatPolsat
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?