Wychodzą miękkie i soczyste. Magda Gessler zdradza sekret idealnych kotletów mielonych

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Kotlety mielone z przepisu Magdy Gessler wychodzą doskonale
Kotlety mielone z przepisu Magdy Gessler wychodzą doskonale123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Sposób Magdy Gessler na kotlety mielone. Kluczowy jest jeden aspekt
  2. Przepis Magdy Gessler na mielone. Jak przygotować idealne kotlety?
  3. Co jeszcze dodać do kotletów mielonych. Magda Gessler ma propozycję dla każdego

Sposób Magdy Gessler na kotlety mielone. Kluczowy jest jeden aspekt

Przepis Magdy Gessler na mielone. Jak przygotować idealne kotlety?

  • 300 g wieprzowiny
  • 200 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 bułki kajzerki
  • 100 ml mleka
  • 200 g bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • pieprz i sól do smaku
  1. Namocz bułkę w mleku, a następnie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę na maśle.
  2. Zmiel oba rodzaje mięsa, dodaj do miski razem z jajkiem, cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką oraz wodą gazowaną.
  3. Dopraw pieprzem i solą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.
  4. Formuj z niej kotlety, obtocz je w bułce tartej.
  5. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.
Kotlety mielone należy smażyć, aż do uzyskania złocistego koloru
Kotlety mielone należy smażyć, aż do uzyskania złocistego koloru123RF/PICSEL

Co jeszcze dodać do kotletów mielonych. Magda Gessler ma propozycję dla każdego

Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria