Wychodzą miękkie i soczyste. Magda Gessler zdradza sekret idealnych kotletów mielonych

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Kotlety mielone z przepisu Magdy Gessler wychodzą doskonale
Kotlety mielone z przepisu Magdy Gessler wychodzą doskonale123RF/PICSEL

Sposób Magdy Gessler na kotlety mielone. Kluczowy jest jeden aspekt

Przepis Magdy Gessler na mielone. Jak przygotować idealne kotlety?

  • 300 g wieprzowiny
  • 200 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 bułki kajzerki
  • 100 ml mleka
  • 200 g bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • pieprz i sól do smaku
  1. Namocz bułkę w mleku, a następnie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę na maśle.
  2. Zmiel oba rodzaje mięsa, dodaj do miski razem z jajkiem, cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką oraz wodą gazowaną.
  3. Dopraw pieprzem i solą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.
  4. Formuj z niej kotlety, obtocz je w bułce tartej.
  5. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.
Kotlety mielone należy smażyć, aż do uzyskania złocistego koloru
Kotlety mielone należy smażyć, aż do uzyskania złocistego koloru123RF/PICSEL

Co jeszcze dodać do kotletów mielonych. Magda Gessler ma propozycję dla każdego

Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria