Zdrowe i pyszne smarowidło do chleba. Jesienią koniecznie włącz do diety

Natalia Siedlaczek

Natalia Siedlaczek

Awokado jest bardzo neutralne w smaku. Wyrazistości nadają mu dodatki
Awokado jest bardzo neutralne w smaku. Wyrazistości nadają mu dodatkiPicsel123RF/PICSEL
  • fosfor, 
  • wapń, 
  • potas, 
  • kwas foliowy i pantotenowy,
  • także antyoksydant o nazwie glutation.

Czym kierować się przy wyborze awokado?

Z idealnie dojrzałego awokado można przygotować pyszną pastę.
Z idealnie dojrzałego awokado można przygotować pyszną pastę.123RF/PICSEL

Prosta pasta z awokado

Składniki

  • Dojrzałe awokado
  • Łyżka sezamu
  • Łyżka soku z cytryny
  • Przyprawy do smaku

Pasta z awokado i jajkiem

Składniki

  • Dojrzałe awokado
  • Dwa jajka
  • Łyżka soku z cytryny
  • Ząbek czosnku
  • Przyprawy do smaku (sól, pieprz, czerwona papryka)
  • Szczypiorek (opcjonalnie)
"Na zdrowie": Awokado, czyli smaczliwka wdzięcznaPOLSAT GOInteria.tv