Zupa fasolowa z wkładką mięsną

Zupa fasolowa jest sycącą potrawą, a dodatkowo mięso podkreśla jej wyjątkowy smak. Z pewnością zadowoli fanów warzyw strączkowych.

Zupa fasolowa to idealny pomysł na obiad
Zupa fasolowa to idealny pomysł na obiad123RF/PICSEL

Aby zupa fasolowa była dobra, należy namoczyć najpierw fasolę przez noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie co się moczyła, na koniec gotowania posolić.

Żeberka poporcjować i wrzucić wraz z łopatką do zimnej wody, dodać sól, pieprz, listek i ugotować wywar.

W trakcie gotowania dodać posiekaną cebulę i tarte warzywa przesmażone na maśle. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, gdy już będą miękkawe dodać ugotowaną fasolę.

Na koniec zabielić zupę śmietanę i podawać posypaną natką pietruszki. Zupę fasolową podawać na ciepło.

"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas