Żydowscy szefowie kuchni zdradzają sekrety placków po żydowsku

Placki ziemniaczane po żydowsku
Placki ziemniaczane po żydowsku123RF/PICSEL

Placki po żydowsku: Przepis 

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do kebaba

Składniki

  • pół główki kapusty białej
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka musztardy miodowej
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Składniki

  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czonsku
  • 1 mała śmietana
  • 150 ml jogurtu

Sekret pysznych placków po żydowsku

Smalec kupujmy tylko z zaufanego źródła lub domowej roboty
Smalec kupujmy tylko z zaufanego źródła lub domowej roboty123RF/PICSEL

Jeśli nie smalec, to co?

Olej rzepakowy ma tyle samo kwasów omega-3, co olej tłoczony na zimno
Olej rzepakowy ma tyle samo kwasów omega-3, co olej tłoczony na zimno123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: PoleśnikiPolsatPolsat