Jak podkręcić smak botwinki? Magda Gessler dodaje jeden składnik

Botwinka Magdy Gessler zawsze się udaje. Sekretem jest jeden składnik  (AKPA/123RF)
Botwinka Magdy Gessler zawsze się udaje. Sekretem jest jeden składnik (AKPA/123RF)123RF/PICSEL

Zobacz również:

Jak podkręcić smak botwinki? Magda Gessler dodaje sekretny składnik!

Przepis na zupę z botwinki od Magdy Gessler

Składniki

  • 2 pęczki botwinki
  • ok. 300 g mięsa z kością
  • kawałek selera, por, pietruszka, marchewka
  • szklanka kwasu buraczanego
  • 7 ziaren pieprzu
  • sól
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia
  • 1 śmietana 18 proc.
  • 4 jajka na twardo
  • szczypta cukru
  • garść pokrojonego koperku

Przygotowanie:

„Ewa gotuje”: Krem z pieczonego czosnkuPolsatPolsat