Bywa nazywany owocem długowieczności. Ma więcej potasu niż banany i zastąpi nawet masło

InteriaKobieta Redakcja

Właściwości awokado sprawiają, że jest uważane za superfood
Właściwości awokado sprawiają, że jest uważane za superfoodPakorn123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Święty owoc długowieczności
  2. Jak wygląda i jak smakuje awokado?
  3. Awokado w kuchniach świata - do czego jest używane?
  4. Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto je jeść?
  5. Kto najbardziej doceni awokado?
  6. Jak rozpoznać dobre awokado w sklepie?

Święty owoc długowieczności

Jak wygląda i jak smakuje awokado?

Rozgniecione awokado w białej miseczce z widelcem, obok plasterek cytryny i połówka awokado na drewnianej desce, w tle widoczne fragmenty chleba i całe awokado.
Awokado to jeden z najlepiej działających na skórę, naturalnych produktów123RF/PICSEL

Awokado w kuchniach świata - do czego jest używane?

Zobacz również:

Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto je jeść?

  • błonnik wspierający trawienie;
  • witaminy C, E, K oraz z grupy B;
  • korzystną dla wzroku luteinę;
  • antyoksydanty chroniące komórki przed stresem oksydacyjnym i przedwczesnym starzeniem.

Kto najbardziej doceni awokado?

Jak rozpoznać dobre awokado w sklepie?

Zdanowicz pomiędzy wersami: Odc. 152: Basia BursztynowiczINTERIA.PL