Osiem błędów podczas gotowania. Polacy wciąż je popełniają i niszczą zdrowie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czas gotowania jajek ma duże znaczenie. Sprawdź, czy nie popełniasz częstego błędu
Czas gotowania jajek ma duże znaczenie. Sprawdź, czy nie popełniasz częstego błędu123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Smażenie na oliwie z pierwszego tłoczenia 

    Kilkukrotne smażenie na tym samym oleju 

    Zobacz również:

    Zbyt długie gotowanie jajek 

    Zbyt krótkie gotowanie roślin strączkowych 

    Zobacz również:

      Błędy w przyrządzaniu mięsa 

      Niedokładne mycie warzyw i owoców 

      Pamiętaj, by zawsze smażyć na świeżym tłuszczu i sprawdzaj, jego temperaturę dymienia. Nie smaż na oliwie extra virgin
      Pamiętaj, by zawsze smażyć na świeżym tłuszczu i sprawdzaj, jego temperaturę dymienia. Nie smaż na oliwie extra virgin123RF/PICSEL

      Szkodliwe aluminium  

      Nadużywanie soli