Przepis na idealnie chrupkie ogórki. Nasze babcie stosują go od lat

Ten przepis stosowały nasze babcie - dzięki kiszeniu ogórków z liśćmi roślin zyskiwały na jędrności i chrupkości
Ten przepis stosowały nasze babcie - dzięki kiszeniu ogórków z liśćmi roślin zyskiwały na jędrności i chrupkości123RF/PICSEL

Idealnie chrupkie ogórki z receptury naszych babć. Co potrzebujesz?

  • 1 kg ogórków kiszonych;
  • 1 l wody;
  • 1,5 łyżki soli;
  • 4 liście czarnej porzeczki;
  • 4 liście wiśni;
  • 3 liście dębu;
  • 2 liście laurowe;
  • 2 liście chrzanu;
  • 5 ząbków czosnku;
  • 2 kopry z baldachami;
  • kilka ziaren gorczycy;
  • 3 cm korzenia chrzanu.
Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv

Sposób przygotowania idealnie chrupkich ogórków

Tak przygotowane ogórki przywiodą na myśl czasy dzieciństwa
Tak przygotowane ogórki przywiodą na myśl czasy dzieciństwa123RF/PICSEL