Tych produktów nie jedz po 50. Zachowasz zdrowie i młodość

Prawidłowa dieta to klucz do zdrowia i dobrej kondycji
Prawidłowa dieta to klucz do zdrowia i dobrej kondycji123RF/PICSEL
„Zdrowie na widelcu”: Gatunki musztardy. Co oznacza woda w słoiku? Polsat Cafe

Sekret zdrowia i młodości

  • pieczywo razowe,
  • brązowy ryż,
  • płatki owsiane,
  • kasze,
  • warzywa,
  • owoce, 
  • orzechy.
Dieta osób po 50. powinna być bogata w błonnik
Dieta osób po 50. powinna być bogata w błonnik123RF/PICSEL

Czego nie spożywać po 50 roku życia?

  • żywność przetworzoną (w szczególności konserwy mięsne, parówki, kiełbasy, zupy i sosy z proszku)
  • słodkie napoje gazowane,
  • białe pieczywo.