Z daleka wwierca się w nozdrza. Dla wątroby i serca może być wybawieniem

Gałka muszkatołowa to jedna z przypraw, która po 40. jest twoim sprzymierzeńcem
Gałka muszkatołowa to przyprawa, która idealnie pasuje do dań wytrawnych jak i słodkich123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Jaki smak daje gałka muszkatołowa?
  2. Na co pomaga gałka muszkatołowa?
  3. Substancje aktywne w gałce muszkatołowej
  4. Ile dziennie można zjeść gałki muszkatołowej?

Jaki smak daje gałka muszkatołowa?

Na co pomaga gałka muszkatołowa?

Ziarna gałki muszkatołowej oraz świeżo starcie przyprawy rozsypane na drewnianym blacie, zbliżenie ukazujące strukturę i intensywny kolor przyprawy.
Gałka muszkatołowa ma specyficzny smak i zalicza się do przypraw korzennych123RF/PICSEL
  • wapnia, 
  • żelaza,
  • magnezu,
  • fosforu,
  • potasu, 
  • sodu,
  • cynku.

Zobacz również:

    Substancje aktywne w gałce muszkatołowej

    Zobacz również:

      Ile dziennie można zjeść gałki muszkatołowej?

      Zobacz również:

        Kobieta z długimi, brązowymi włosami trzymająca bukiet świeżych kwiatów, patrząca plecami do obiektywu, po prawej stronie napis 'porady'.
        Zobacz, jak ułatwić sobie codzienność sprytnymi sposobamiCanva ProINTERIA.PL
        Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 153: Karolina WiguraINTERIA.PL