Zalecała je św. Hildegarda. Mają zbawienny wpływ na trzustkę i wątrobę

Dlaczego warto spróbować kasztanów jadalnych? W innych europejskich krajach smakosze się zajadają
Dlaczego warto spróbować kasztanów jadalnych? W innych europejskich krajach smakosze się zajadają123RF/PICSEL

Kasztan jadalny — długowieczne drzewo, które nie lubi mrozów

Kasztany są źródłem cennych składników
Kasztany są źródłem cennych składników123RF/PICSEL

Kiedy jest sezon na kasztany jadalne?

Zobacz również:

    Jak smakują kasztany jadalne?

    Kasztany jadalne zawierają liczne witaminy i minerały
    Kasztany jadalne zawierają liczne witaminy i minerały123RF/PICSEL

    Ulga dla trzustki i wątroby, czyli dlaczego warto jeść kasztany?

    • wsparcie odporności;
    • utrzymanie elastyczności naczyń krwionośnych;
    • oczyszczanie organizmu z toksyn;
    • obniżanie ciśnienia tętniczego;
    • poprawę stanu włosów, skóry i paznokci.
    Co jeść i suplementować, żeby nie chorować? "Tajemnica odporności leży na talerzu"INTERIA.PL