Zastanów się, nim wlejesz na patelnię. Serwujesz sobie porcję toksyn

Smażenie w polskiej kuchni jest nierozerwalne. Warto jednak wiedzieć, że możemy zafundować domownikom truciznę
Smażenie w polskiej kuchni jest nierozerwalne. Warto jednak wiedzieć, że możemy zafundować domownikom truciznę123RF/PICSEL

Tłuszcz idealny do smażenia? On istnieje!

„Zdrowie na widelcu”: Chrupiące i tłuste frytki. Na czym są smażone? Polsat CafePolsat Cafe

Olej olejowi nierówny

Na jakim oleju smażyć? Odpowiedź jest jedna

Który olej do sałatki?

Oleje i zawarte w nich kwasy tłuszczowe oraz sterole obniżają poziom "złego" cholesterolu (LDL) we krwi
Oleje i zawarte w nich kwasy tłuszczowe oraz sterole obniżają poziom "złego" cholesterolu (LDL) we krwi123RF/PICSEL