Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie
- Wszystkie (141)
- Artykuły (141)
Artykuły (141)
-
Strucla z makiem - Maciej Kuroń
- Czwartek, 23 grudnia 2010 (10:07)
Ciasto: 500 g mąki (ok. 3 szklanki); 200 g cukru; 150 g masła; 250 ml mleka; 30 g drożdży; 3 jajka. Masa makowa: 500 g maku; 200 g cukru; 100 g masła; 2 jajka; cukier waniliowy; 50 g...ciasta, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie -
Pierogi z kapustą i grzybami - Maciej Kuroń
- Czwartek, 23 grudnia 2010 (09:22)
Ciasto: 500 g mąki (ok. 3 szklanek); 250 ml wody lub mleka; 1 łyżka masła; sól; ewentualnie 1 jajko. Farsz: 800 g kiszonej kapusty; 50 g suszonych grzybów; 1 cebula; 100 g masła; 3 łyżki...pierogi, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie -
Świąteczna gęś po francusku
- Środa, 22 grudnia 2010 (13:04)
-
Świąteczna gęś po włosku
- Środa, 22 grudnia 2010 (12:59)
-
Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym
- Środa, 22 grudnia 2010 (12:54)
-
Nie jedz indyka w święta!
- Środa, 22 grudnia 2010 (12:49)
-
Pierś z gęsi w sosie koniakowym z figami
- Środa, 22 grudnia 2010 (12:48)
-
Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą
- Wtorek, 21 grudnia 2010 (17:57)
gęsi, Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie -
Karpie z duszonymi jabłkami
- Wtorek, 21 grudnia 2010 (16:40)
-
Karp po prowansalsku
- Wtorek, 21 grudnia 2010 (16:03)
-
Karp w sosie piwnym
- Wtorek, 21 grudnia 2010 (15:48)