Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie zjesz kiszoną kapustę? Odpowiedz zaskakuje

InteriaKobieta Redakcja

Porcja kiszonej kapusty ułożona na białym talerzu, z widocznymi kawałkami marchwi oraz ziarnami czarnego pieprzu, w tle główki świeżej kapusty i całe marchewki.
Kapusta kiszona to bogactwo witaminy C i naturalnych probiotyków. Jej wpływ na zdrowie jest nieoceniony 123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Jakie warzywa i owoce jeść jesienią oraz zimą?
  2. Dlaczego warto jeść kiszonki?
  3. Co się stanie z twoim ciałem, jeśli każdego dnia będziesz jeść kiszoną kapustę?

Jakie warzywa i owoce jeść jesienią oraz zimą?

Zobacz również:

Dlaczego warto jeść kiszonki?

  • naturalnych bakterii probiotycznych wspierających mikroflorę jelitową
  • błonnika
  • witamin - C, A, B, E i K
  • wielu minerałów, m.in. potasu, magnezu, żelaza, wapnia i fosforu
Szklana miska wypełniona kiszoną kapustą z widelcem nabierającym porcję kapusty, charakterystyczna struktura i kolor fermentowanego warzywa są dobrze widoczne.
Kiszonki to samo zdrowie. W sezonie jesienno-zimowym powinny być obowiązkowe w diecieMadeleine Steinbach123RF/PICSEL

Co się stanie z twoim ciałem, jeśli każdego dnia będziesz jeść kiszoną kapustę?

  • regenerujesz jelita i wspierasz odchudzanie
  • regulujesz wypróżnianie, ciśnienie tętnicze, cukier i cholesterol
  • kondycja skóry się poprawi, a ból stawów zmniejszy

Zobacz również:

    Stos naleśników polanych syropem klonowym, posypanych cukrem pudrem, ozdobionych plasterkami banana i świeżymi truskawkami, podany na talerzu, wokół rozsypane kawałki czekolady.
    Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energięCanva ProINTERIA.PL
    "Ewa gotuje": Bryndziołki. Pierogi z bryndzą i oscypkiemPolsat