Hibiskus – kto nie powinien go pod żadnym pozorem pić?

article cover
123RF/PICSEL

Hibiskus - zaparz to

Hibiskus - moc przeciwutleniaczy

 Płatki hibiskusa mają po zaparzeniu ciekawy smak
Płatki hibiskusa mają po zaparzeniu ciekawy smak123RF/PICSEL
  • kwas hibiskusowy, cytrynowy
  • kwas jabłkowy i winowy
  • szczególnie cenny - kwas protokatechowy, należący do grupy kwasów fenolowych. To jemu hibiskus zawdzięcza właściwość neutralizowania toksycznego działania wolnych rodników, co przekłada się na wzmacnianie systemu odpornościowego.
Naparów ziołowych nie można pić dłużej niż przez trzy tygodnie. Potem należy zmienić mieszankęNewseriaNewseria Lifestyle/informacja prasowa

Hibiskus sprzyja redukcji masy ciała

Hibiskus - nie dla osób z niskim ciśnieniem

Te delikatne płatki mogą nieźle zaszkodzić. Szczególnie osobom z niskim ciśnieniem
Te delikatne płatki mogą nieźle zaszkodzić. Szczególnie osobom z niskim ciśnieniem123RF/PICSEL

Hibiskus - nie dla mężczyzn starających się o potomstwo

Hibiskus - nie dla ciężarnych i nie przy antykoncepcji

Nie łącz hibiskusa z tymi lekami. Efekt może być opłakany
Nie łącz hibiskusa z tymi lekami. Efekt może być opłakany 123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?