W Polsce rocznie do śmieci trafia niemal pięć milionów ton jedzenia

Wyrzucanie jedzenia to większa produkcja śmieci i zanieczyszczenie środowiska
Wyrzucanie jedzenia to większa produkcja śmieci i zanieczyszczenie środowiska123RF/PICSEL

Zobacz również:

"Bardzo nas zmartwił fakt, że konsumenci odpowiadają za ponad 60 proc. zmarnowanej żywności. Do wyrzucania produktów spożywczych z różną częstotliwością przyznaje się 37,2 proc. Polaków, a gotowych niespożytych posiłków - aż 70,3 proc."

Francja najlepiej radzi sobie z marnowaniem jedzenia

Powód marnowania jedzenia? Robimy zakupy w zły sposób

Głównym powodem marnowania jedzenia jest niedojadanie porcji

„Ewa gotuje”: Barszcz czerwony z żeberkiem i jajkiem poszetowymPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?