Ekspresową szarlotkę robię z zaledwie kilku składników. Goście uwielbiają ten smak

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Szybka szarlotka w tortownicy. Potrzebujesz zaledwie kilku składników
Szybka szarlotka w tortownicy. Potrzebujesz zaledwie kilku składników123RF/PICSEL

Szybka szarlotka w tortownicy. Potrzebujesz tylko kilku składników

Zobacz również:

  • 1 szklankę płatków owsianych błyskawicznych,
  • 1 jabłko,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 15 sztuk orzechów włoskich,
  • 1 łyżkę masła,
  • 1 łyżkę masła orzechowego,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu.
  1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Pozostałe składniki wyjmij z lodówki, by uzyskały temperaturę pokojową. Nastaw piekarnik na 180 st. C.
  2. Wszystkie składniki, oprócz orzechów włoskich, rozdrobnij w blenderze. Dokładnie wymieszaj.
  3. Tortownicę lub blaszkę o wymiarach 18 x 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej przygotowaną masę. Wierzch posyp orzechami.
  4. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Szybka szarlotka w tortownicy. Potrzebujesz tylko kilku składników
Szybka szarlotka w tortownicy. Potrzebujesz tylko kilku składników123RF/PICSEL

Czy płatki owsiane są naprawdę zdrowe? Zdziwisz się, co potrafią

"Ewa gotuje": Miętowy cukierPolsat