Faworki Magdy Gessler. Kruche i pyszne. Poznaj przepis

Aktualizacja
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
41
Udostępnij
Tłusty czwartek bez faworków nie istnieje. Oto prosty przepis na faworki wg Magdy Gessler
Tłusty czwartek bez faworków nie istnieje. Oto prosty przepis na faworki wg Magdy GesslerCanvaINTERIA.PL
Faworki
Faworki123RF/PICSEL

Faworki Magdy Gessler: łatwy przepis

Jak zrobić pyszne, kruche faworki? To nic trudnego!

  • 600 g mąki pszennej, 
  • 2 łyżki smalcu, 
  • 15 żółtek, 200 g cukru, 
  • 6 łyżek śmietany, 
  • 2 łyżki spirytusu, 
  • 500 g smalcu do smażenia, 
  • 100 g cukru pudru.

Zobacz również:

Najbardziej kruche faworki. Ważna odpowiednia temperatura podgrzewania smalcu

„Zdrowie na widelcu”: Sery pleśniowe. Nie wszyscy mogą je jeśćPolsat CafePolsat Cafe
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
15
Super
relevant
8
Hahaha
haha
7
Szok
shock
3
Smutny
sad
0
Zły
angry
8
Lubię to
like
Super
relevant
41
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na