Jest najdroższym warzywem na świecie. Znajdziesz podczas spaceru

Na „polskie szparagi” natkniesz się podczas spaceru. To najdroższe warzywo świata
Na „polskie szparagi” natkniesz się podczas spaceru. To najdroższe warzywo świata123RF/PICSEL

Gdzie szukać pędów chmielu? Rozejrzyj się podczas spaceru

Czy pędy chmielu są zdrowe? Zaproś na swój talerz

Zobacz również:

Jak przyrządzić dziki chmiel? Niecodzienny dodatek do wielu dań

  • około 500 g świeżych pędów chmielu,
  • 2 łyżki masła,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.
  1. Łodygi chmielu umyj i osusz. Czosnek pokrój w plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej masło, a kolejno wrzuć na niego pędy chmielu i czosnek. Smaż przez około 5 minut, często mieszając.
  3. Pod koniec smażenia przypraw do smaku solą i pieprzem. A potem zajadaj się bez końca!
"Zbliżenia". Chris Cugowski o swojej muzycznej drodze i o tym jak trafił do serialu „Bridgertonowie”INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?