Makłowicz robi naleśniki tylko w ten sposób. Bez mleka i wody smakują obłędnie

Robert Makłowicz do przygotowania naleśników nie używa mleka ani wody. Jego zdaniem kluczowy jest inny składnik
Robert Makłowicz do przygotowania naleśników nie używa mleka ani wody. Jego zdaniem kluczowy jest inny składnik East News

Zobacz również:

Przepis na naleśniki według Roberta Makłowicza

Składniki

  • szklanka maślanki
  • szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • dwie łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta soli i cukru do smaku
  1. W wysokim naczyniu połącz maślankę, jajka, mąkę, olej, sól oraz cukier przy pomocy trzepaczki lub miksera. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek.
  2. Odczekaj 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" i nabrało odpowiedniej, aksamitnej konsystencji.
  3. Rozgrzej dobrze patelnię, wlej na nią cienką warstwę oleju.
  4. Kolejno wylej niewielką porcję ciasta i smaż naleśniki z obu stron - około minutę z każdej.

W czym tkwi sekret idealnych naleśników? Pamiętaj o kilku rzeczach