Nie ma prostszego dania od owsianki? Trywialny błąd odbiera jej walory

Poznaj tajniki gotowania owsianki
Poznaj tajniki gotowania owsianki123RF/PICSEL

Owsianka, czyli pomysł na proste śniadanie

Kokosowa owsiankaTV InteriaTV Interia

Rodzaje płatków owsianych

  • zwykłe — otrzymywane z całego ziarna, ale wymagające najdłuższej obróbki;
  • górskie — wytwarzane z pokrojonego ziarna, co skraca czas ich gotowania.
Kupując płatki owsiane, dokonaj właściwego wyboru
Kupując płatki owsiane, dokonaj właściwego wyboru123RF/PICSEL

Gotowanie owsianki — tego błędu unikaj za wszelką cenę

  • danie jest bardziej ciężkostrawne,
  • wzrasta jego indeks glikemiczny,
  • zmniejsza się zawartość substancji odżywczych.

Dlaczego warto jeść owsiankę? Jelita będą wdzięczne

Zalet jedzenia owsianki jest wiele. Przysłuży się nie tylko o poranku
Zalet jedzenia owsianki jest wiele. Przysłuży się nie tylko o poranku123RF/PICSEL

Nie tylko na śniadanie